Üdvözöllek a blogon!
Bármilyen észrevételed, kérdésed van, jelezd nekem.
Megteheted email-ben (kapcsolat), vagy itt a blogon (megjegyzés).
Több mint száz hasznos dolgot tettem fel az oldalra, ha nem találsz valamit, írd be a keresés ebben a blogban mezőbe balra.

Hasznos böngészést kívánok!

I'm looking for a job in a garden centre in Western Europe or in the USA which sells cactuses and other succulents.

2011. október 25., kedd

Aloe vera

Az Aloe vera-t már az ókori Egyiptomiak is használták gyógyításra.
Az Aloék közt azonban más fajok is rendelkeznek gyógyító hatással pl.: Aloe ferrox, Aloe arborescens, vagy általam ismert Aloe delaetii, amit ugyan a könyvek nem írnak, de egyszer leégetett a nap és kínomban bekentem vele a bőröm. Nekem bevált!

Azonban kétségtelen, az Aloe vera verhetetlen vitaminokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban, aminosavakban. Hatóanyagai sejtregeneráló, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, méregtelenítő hatásúak.Az Aloe verát használhatjuk külsőleg, és belsőleg. A képen, késsel vágott Aloe vera, valóban 100%-os. Jól látszik a tiszta átlátszó zselé.
Aloe vera külsőleg:
Mindig a növényünk alsó leveleit használjuk. Éles késsel, egyetlen vágással távolítsuk el a használni kívánt darabot. A levágott levéldarabot hámozzuk meg a külső bőrétől. Az így kapott átlátszó zselés anyagot szétnyomva, különböző bőrbetegségekre használhatjuk.
Napégés, narancsbőr, ekcéma, aranyér, herpesz, horzsolás, bőrgomba, rovarcsípés. 


Aloe vera ital, belsőleg: Növényünkről levágunk egy alsó vaskos levelet, hámozzuk meg a levágott levelet úgy, hogy a külső bőrszövet és az aloe gél közt található sárga színű (aloe latex) réteget is távolítsuk el. A latex aloin nagyon erős hashajtó! A vastagabb hámozást és lemosást javaslom. A gél darabokat kevés ásványvízzel turmixoljuk össze. Boltban vásárolt növénynél nem tudhatjuk milyen vegyszerrel kezelték, ezért várjunk 30 napot ! . Mindenki csak saját felelősségére próbálja ki !

Olvastam egy írást, hogy az (aloe latex), friss vágási felületen kicsepeg a növényből. Ezen a növényen nem látható, mert túl fiatal, és nem termel még ilyen anyagot.Figyelem!!! Az Aloe vera fogyasztás kúrához kötött, és mértéktelen fogyasztása kálium hiányt okozhat! Utóbbi mondatomat olyan orvosok tanácsolják, akik elismerik az Aloe vera hatásait.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése