Üdvözöllek a blogon!
Bármilyen észrevételed, kérdésed van, jelezd nekem.
Megteheted email-ben (kapcsolat), vagy itt a blogon (megjegyzés).
Több mint száz hasznos dolgot tettem fel az oldalra, ha nem találsz valamit, írd be a keresés ebben a blogban mezőbe balra.

Hasznos böngészést kívánok!

I'm looking for a job in a garden centre in Western Europe or in the USA which sells cactuses and other succulents.

2013. május 24., péntek

Aloe vera gondozása (száradás)



Miért szárad el a levelek vége?
Erre a kérdésre válaszolva, az Aloe vera, illetve az összes Aloe (Haworthia, Gasteria, stb.) fajra jellemző az alsó levelek elszáradása. Ez a dolog természetes folyamat, hiszen ezek a növények közepükről lenyílva, nem hozhatnak a végtelenségig új leveleket, mert akkor egy tömör gömböt alkotnának. :) Félretéve a viccet, az alsó, idősebb húsos levelek elöregedése elszáradáshoz vezet.
Nem betegség, csak a növényünk folytonos növekedéséhez, megújulásához kell. Az Aloe vera is idővel az elszáradt levelekből rövid szárat növeszt. Aloe ferox, Aloe excelsa töb méter magasra nő a levelek elhalásából kialakult száron.
Akkor probléma a levelek száradása, ha nem az alsó leveleken jelenik meg. Ilyen esetben vizsgáljuk meg a gyökérzetet. Ha a földbe kapaszkodók is rendben vannak, akkor öntözzük meg valamilyen tápoldattal, vagy talajcsere és fertőtlenítés javasolt. Amennyiben ezek a dolgok sem segítenek, akkor sajnos.….

Aloe excelsa az elszáradt alsó levelekkel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése