Üdvözöllek a blogon!
Bármilyen észrevételed, kérdésed van, jelezd nekem.
Megteheted email-ben (kapcsolat), vagy itt a blogon (megjegyzés).
Több mint száz hasznos dolgot tettem fel az oldalra, ha nem találsz valamit, írd be a keresés ebben a blogban mezőbe balra.

Hasznos böngészést kívánok!

I'm looking for a job in a garden centre in Western Europe or in the USA which sells cactuses and other succulents.

2011. november 3., csütörtök

Aloe vera vásárlási tippek!


Nem titkolom, a blog címe azért Aloe piac, mert foglalkozom magam is a növények árusításával. Mit nézzünk egy Aloe, Aloe vera vásárlásánál! A legfontosabb dolog, hogy nézzük meg a növény, talajjal érintkező részénél nincs-e rothadásra utaló nyom. Attól ne ijedjünk meg, ha az alsó levelek száradnak, vagy a felette levő levelek vége szárad, mert az, természetes dolog. Azonban, ha egyszerre több levél fonnyad, ráncos, akkor az, gyökérzet problémákra utal. Vásárlásnál vegyük figyelembe azt a tényt, hogy szuper-hyper helyeken vásárolt Aloe, Aloe vera nem tudjuk mivel kezelték, milyen vegyszerrel növelték. Ezért aztán annak fogyasztása, nem mindig egészséges. Ilyen helyről beszerzett egyedet, csak pár hónap után használjunk! Másik probléma vele, hogy a kirakatban gyönyörű példány, megvásárlás után, hónapokig nem jut semmire, vergődik, gyakran elpusztul. Ennek persze lehet oka a helytelen tartás ( túlöntözés), de sajnos az is benne van, hogy az eladás érdekében mindenféle tápoldatot itattak vele, és ezt megszokta szegény Aloe. Aztán otthon ezt nem kapja meg, és akkor nem fejlődik. Az általam termesztett Aloe, Aloe vera is kap tápoldatot, csak normális mennyiségben! Nem érdekem, hogy felfújt kirakat dísze növényeket áruljak. Egyébként magam is néha fogyasztok belőle. Esetleges kérdésekre szívesen válaszolok. 
Ezen a képen jól látható, az alsó levelek száradása és a felette lévő levélvég beszáradások. Ez a növény természetes növekedéséhez szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése