Üdvözöllek a blogon!
Bármilyen észrevételed, kérdésed van, jelezd nekem.
Megteheted email-ben (kapcsolat), vagy itt a blogon (megjegyzés).
Több mint száz hasznos dolgot tettem fel az oldalra, ha nem találsz valamit, írd be a keresés ebben a blogban mezőbe balra.

Hasznos böngészést kívánok!

I'm looking for a job in a garden centre in Western Europe or in the USA which sells cactuses and other succulents.

Eladó Pozsgások

Egy jól megválasztott Pozsgás lakásunk, kertünk dísze lehet akár több tíz évig!

Sokan kérdezték tőlem piacokon, hogy miért kerül egy Haworthia, Aloe, Agave stb. növény többször annyiba, mint a virágárusoknál látható virágzó szépségek (Inpatiens, Celózia, Verbéna stb.). Azt tudni kell, hogy ezek a mutatós virágzatú növények egy évet élnek és újra kell venni a következő évben. Tehát egy ilyen növényt a kertészetben elvetik tavasszal és nyáron már virágzik. A Pozsgások sajnos nem ilyenek, egy eladható növényre a magvetéstől számítva három vagy még több évet kell várni.


A következő képeken látható növények minta jellegűek a faj beazonosításához 5-7 évesek. A megvásárolható növények 3-4 évesek, ez körülbelül 4-7cm növény átmérőt jelent (fajtól is függ). Egyébként sem tudnám postán elküldeni ebben a formában, mert a díszkavics kifolyna a cserépből. Ezért szaporítócserépben tudom küldeni. Az ár 300-800Ft közt van a ritkább fajták drágábbak.Néhány kőedényes növény 1200-1900Ft/db
Sajnos ezeket csak személyesen lehet megvásárolni, mert lehetetlen épségben eljuttatni csomagként.
 Aloe jucunda
 Aloe bakerii
 Aloe greenii
 
Haworthia limifolia
 Haworthia mutica
Haworthia limifolia

Természetesen sokkal több fajból lehet választani:

Haworthia, Aloe , Gasteria, Astrophytum, Mammillaria, Aeonium, Agave  növényből több mint 100 fajtából lehet választani.


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése