Üdvözöllek a blogon!
Bármilyen észrevételed, kérdésed van, jelezd nekem.
Megteheted email-ben (kapcsolat), vagy itt a blogon (megjegyzés).
Több mint száz hasznos dolgot tettem fel az oldalra, ha nem találsz valamit, írd be a keresés ebben a blogban mezőbe balra.

Hasznos böngészést kívánok!

I'm looking for a job in a garden centre in Western Europe or in the USA which sells cactuses and other succulents.

2011. október 24., hétfő

Röviden az aloékról.

Nagy általánosságban az Aloekról: az Aloek a liliomfélék családjába tartozó pozsgás dísz- és gyógynövények. Eredeti élőhelyük a Földközi-tengertől Dél-Afrikáig terjed. Több mint 300 fajt számláló nemzetség. Az Aloe fajok között megtalálható az egészen kicsi (2cm) szár nélküli, levélrózsás, és a 9m magas fa formájú növény is.

 Az Aloek évente virágoznak, a virágkocsány hosszú száron a levelek hónaljából hajt ki. Fürtös formájú narancsos, pirosas, zöldes csöves virágai hetekig nyílnak télen vagy tavasszal. Az Aloe egyes fajait (Aloe vera, Aloe ferrox) a kozmetikaiparban és a gyógyszeriparban is használják.  

Nagyon sokan összekeverik az Aloe növényt az itt balra látható Agavéval! Az Agavék egyszer virágoznak, és utána elpusztulnak, (kivétel 2-3 faj az Agave stricta és változatai). Az Aloék nagy többsége nem rendelkezik a levélcsúcs végén erős tövissel. Az Aloe őshazája Afrika. Az Agave hazája Amerika.

3 megjegyzés: