Üdvözöllek a blogon!
Bármilyen észrevételed, kérdésed van, jelezd nekem.
Megteheted email-ben (kapcsolat), vagy itt a blogon (megjegyzés).
Több mint száz hasznos dolgot tettem fel az oldalra, ha nem találsz valamit, írd be a keresés ebben a blogban mezőbe balra.

Hasznos böngészést kívánok!

I'm looking for a job in a garden centre in Western Europe or in the USA which sells cactuses and other succulents.

2012. március 6., kedd

Aloe vera szaporítása magról! 01.

Egy korábbi bejegyzésben írtam az Aloe vera sarjakkal történő szaporításáról.
A magvetés egy kicsit nehezebb folyamat, de fontos a gyűjteményekben ezt a módszert is alkalmazni, mert csak így tudunk új, különböző egyedeket produkálni, frissíteni az Aloe állományt. A sarjakkal történő szaporításnál, mindig ugyanazt az egyedet tudjuk szaporítani, ha úgy tetszik klónozni.
A magról vetett növény a megporzásnál, megtermékenyülésnél, a másik növény tulajdonságait örökli, tovább viszi, ezáltal a magokból, különböző egyedek fejlődnek. Az Aloe vera, Aloe, Haworthia vetésekhez szükséges eszközök: műanyag cserép, kaktuszföld, vetőmag, nejlon zacskó, cserépalátét, spricni. Tudom ajánlani még a cserép helyett a keltetőszekrényt, vagy mini üvegházat, ezeket 1-2 ezer forintért megvásárolhatjuk különböző mezőgazdasági szakáruházakban. A folytatásban Aloev vera szaporítása magról! 02. részben leírom a magvetés lényegét, de addig is minden érdeklődő levelére szívesen válaszolok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése