Üdvözöllek a blogon!
Bármilyen észrevételed, kérdésed van, jelezd nekem.
Megteheted email-ben (kapcsolat), vagy itt a blogon (megjegyzés).
Több mint száz hasznos dolgot tettem fel az oldalra, ha nem találsz valamit, írd be a keresés ebben a blogban mezőbe balra.

Hasznos böngészést kívánok!

I'm looking for a job in a garden centre in Western Europe or in the USA which sells cactuses and other succulents.

2012. április 8., vasárnap

Aloe vera tennivalók tavasszal!


Elérkezik lassan az az idő, amikor már Aloe növényeinket kitehetjük a kertbe, teraszra, erkélyre. Azonban a lakásban tartott Aloe (Aloe vera) a téli időszakhoz szokott és kevés, nem túl intenzív fényt kapott. Így április, május környékén elég keményen éget a nap, ezért benntartott növényünket hozzá kell szoktatni a nap erejéhez.
Szépen fokozatosan, először csak árnyékba tegyük, mindenféleképen a legintenzívebb napfény ne érje. Aztán lehet növelni a napoztatás időtartamát. Pár hét elteltével, az Aloe teljes napfényben is jól érzi magát, hisz őshazájában, Afrikában is így él. A hirtelen napfényre kitett Aloe-k bőrfelülete megbarnul, pirosodik, ami a növény összképét, szépségét tönkreteszi, ritkább esetben el is pusztulhat.
Aloe delaetii árnyékban, lakásban teleltetve. Láthatjuk milyen szép élénk zöld levelei vannak.
Aloe delaetii napfény szoktatás nélkül. A képen látszanak a megbarnult levelek.
Ezen a képen kinagyítottam az új levél hajtásokat. Azok már zölden hajtanak, ebből megtudjuk állapítani a növény túlélési esélyeit. A megbarnult levelek is visszazöldülhetnek, de a fehéres égésnyomok sajnos megmaradnak, míg el nem szárad a levél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése