Üdvözöllek a blogon!
Bármilyen észrevételed, kérdésed van, jelezd nekem.
Megteheted email-ben (kapcsolat), vagy itt a blogon (megjegyzés).
Több mint száz hasznos dolgot tettem fel az oldalra, ha nem találsz valamit, írd be a keresés ebben a blogban mezőbe balra.

Hasznos böngészést kívánok!

I'm looking for a job in a garden centre in Western Europe or in the USA which sells cactuses and other succulents.

2013. augusztus 13., kedd

Haworthia virágtál készítése

Leírom, hogyan tudunk gyorsan, mutatós virágtálat készíteni. Válogassunk össze olyan növényeket, melyeknek a növekedése és víz, hő, tápanyag igénye hasonló. A bemutatott növények Haworthia-k ezért életvitelük hasonló. Válasszunk egy tálat, úgy hogy növényeink szellősen elférjenek. Azért van erre szükség, mert a Haworthia-k telepeket képeznek és nem szeretnénk fél évente átültetni. A nagyobb térközzel ültetett tálacskák 2 évet is kibírnak. A képen egy 20cm átmérőjű tálba 3 darab Haworthia-t ültetek be.
A 20cm-es tál a három kiválasztott Haworthia-val. Fajta szerint H.emeley(balra), H.ryderiana(fent), H.attenuata(jobbra).

A kiválasztott pozsgásokat szépen beültetjük a tálba úgy, hogy a díszkavicsnak is maradjon hely . Ügyeljünk arra, hogy nagyjából egyforma távolságra legyenek. Olyan palántáknál, ahol az egyik magasabb a másiknál, úgy helyezzük el, hogy fokozatosan nagyobbakat rakunk egymás után. Ez azonban nagyobb tálaknál fontos, három szépség esetében mindegy.


A díszkavicsot rászórjuk a föld tetejére. Praktikus ilyenkor egy ecset és spriccelő. Az ecsettel eligazítjuk a sódert, a spriccelővel pedig a levelek közé szorult földet, kavicsot tudjuk könnyedén eltávolítani.

A végeredmény egy kis élet az irodában, vagy bárhol másutt. Ránézve egy pici nyugalmat kapunk a növények harmóniájából. Jó ültetést kívánok mindenkinek. Ne feledjétek, ha magatoknak készítitek, sokkal nagyobb örömöt okoz és két évig is abban az edényben maradhat. Adromischusok esetében ez még több év is lehet. (:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése