Üdvözöllek a blogon!
Bármilyen észrevételed, kérdésed van, jelezd nekem.
Megteheted email-ben (kapcsolat), vagy itt a blogon (megjegyzés).
Több mint száz hasznos dolgot tettem fel az oldalra, ha nem találsz valamit, írd be a keresés ebben a blogban mezőbe balra.

Hasznos böngészést kívánok!

I'm looking for a job in a garden centre in Western Europe or in the USA which sells cactuses and other succulents.

2014. február 28., péntek

Hogy különböztethetjük meg az Aloe vera-t



Nagyon sokan kérdezték mi a különbség az Aloe vera barbadensis és Aloe vera Fa Indica, Aloe vera chinensis közt. Az utóbbi növénynek rengeteg neve van például Sweet Aloe, Aloe vera spotted, stb.
A lényeg, hogy azért megkülönböztethetőek. Az Aloe vera barbadensis jóval nagyobbra nő és csak 2-3 éves kora után hoz sarjat. A hazánkban Aloe vera-ként ismert növény ezzel szemben, már egészen fiatalon képes sarjakat hozni, néha nem is lehet megkülönböztetni, melyik az anyanövény.
A képen jól látható, hogy melyik növény a barbadensis, még színük alapján is megkülönböztethető. A barbadesis haragosabb, míg a mi változatunk élénkebb zöld.
Mindenki mondhatná persze, hogy mert más helyen tartom. Nem, a növények fóliában, egymás mellett növekednek.


A különbség oka inkább a tudósok dolga, de szerintem a több ezer évvel korábban Afrikából elhurcolt Aloe vera-k, kicsit alkalmazkodva az európai klímához, esetleg keveredve más Aloe-kal hozhatta létre ezt a növényt. Tulajdonságaiban hasonlít az eredetihez, de mégsem az.

5 megjegyzés: