Üdvözöllek a blogon!
Bármilyen észrevételed, kérdésed van, jelezd nekem.
Megteheted email-ben (kapcsolat), vagy itt a blogon (megjegyzés).
Több mint száz hasznos dolgot tettem fel az oldalra, ha nem találsz valamit, írd be a keresés ebben a blogban mezőbe balra.

Hasznos böngészést kívánok!

I'm looking for a job in a garden centre in Western Europe or in the USA which sells cactuses and other succulents.

2011. november 8., kedd

Aloe teleltetés.


Leírom, hogyan teleltetem az Aloe növényeimet. Az üvegházzal rendelkezők hatalmas előnnyel indulnak, mert hát ott könnyebb ilyen növényeket tartani. A növényünk normális növekedéséhez megfelelő mennyiségű fény, hőmérséklet, víz (a tápanyag felvételéhez) szükséges. Magas hőmérsékletnél, kevés fénynél, az Aloe nem tud rendesen fejlődni, halvány, esetleg fehéres színű lesz a levele, és rondán megnyúlik. A hőmérsékletet csökkenteni kell!
Ami aztán egy lakásban nem nagyon lehetséges, mert akkor meg mi fázunk. Olyan helyet kell találnunk, ami nem meleg, viszont sok a fény. Az Aloe, Aloe vera tartósan 10-12C-fok alatti hőmérsékleten vegetálásra kényszerül, és nem növekedik tovább, ilyenkor kevesebb fénnyel is beéri. Arra ügyelni kell, hogy 3-4C-foknál hidegebb ne legyen, mert akkor már károsodik a növényünk. Természetesen 0C-fok, és az alatti hőmérsékleten elpusztul. Normál szoba hőmérsékleten 22C-fok környékén totál fényre (ablak) kell tennünk az Aloe-t, és télen ritkán 10-14 naponta öntözni. Lépcsőház, üvegezett erkély, vagy terasz, ahol nincs nagyon meleg csak 10-12C-fok, szerintem a legideálisabb a teleltetésre, ott elég 2-3 hetente öntözni (télen).
Az Aloe 4-8C-fok hőmérsékleten tartásánál fény igénye minimális, víz igénye gyakorlatilag nulla. Arra azért gondoljunk, ha éjjel 8-12C-fok a hőmérséklet, és nappal télen szépen süt a napocska, a növényünk meg üveg mögött van, akkor bizony nem ritka a 20-25C-fokos levél hőmérséklet. Ilyenkor semmi probléma nincs, csak a víz igénye növekszik a növénynek. A saját Aloe, Aloe vera palántáim is ilyen helyen vannak. Remélem, tudtam segíteni! Kérdésekre, szívesen válaszolok. Jó teleltetést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése