Üdvözöllek a blogon!
Bármilyen észrevételed, kérdésed van, jelezd nekem.
Megteheted email-ben (kapcsolat), vagy itt a blogon (megjegyzés).
Több mint száz hasznos dolgot tettem fel az oldalra, ha nem találsz valamit, írd be a keresés ebben a blogban mezőbe balra.

Hasznos böngészést kívánok!

I'm looking for a job in a garden centre in Western Europe or in the USA which sells cactuses and other succulents.

2013. augusztus 26., hétfő

Ez nem szép dolog!



Sokan kíváncsiak rá, hogy melyik az igazi Aloe vera barbadensis miller. Ma egy „vásáros” oldalon kalandoztam és megnéztem az Aloe vera kínálatot. Igen érdekes dolgokat láttam!
Simán árulnak Haworthia-t, Agave-t, illetve valamilyen Aloe-t Aloe vera néven. Olyan is akad, aki leírja milyen módon fogyasztható. Ez nagy bátorságra utal, mert nem Aloe vera barbadesist árult. Az Aloe vera chinensis vagy Aloe vera fa. indica nem barbadensis. Talán ezért más a neve. Ezek a növények régen elkerültek hazájukból, kereszteződtek más fajokkal, átvettek tulajdonságokat, illetve elhagytak. Ezért nem Aloe vera barbadensisek, csak valamilyen hibridjük. Valóban az Aloe vera chinensis is képes sebeket gyógyítani, viszont minden kutatást, amiről írtam barbadensissel végeztek el. A barbadensis miller nem élénk zőld. A képen egy afrikai farm látható Aloe vera barbadensisekkel.

Sajnos a mi éghajlatunkon így néz ki. Azért sajnos, mert Afrikában nem kell télen fűteni, nekem meg muszáj. A foltok idősebb korukban eltűnnek.
Aztán most megtekinthető a különbség egy nálunk közkézen forgó Aloe vera fajta, amit sokan barbadensisnek adnak el. Ez nem túl szép dolog, mert ha, Aloe vera barbadensis miller lennék, biztos megsértődnék.


Természetesen árulok én is Aloe vera chinensist, Aloe vera fa. indicat, csak ezt jelzem, hogy az. Azt azért tudni kell, hogy az A.v. barb. közt is van eltérés, különbség, azonban méretük, színük alapján megkülönböztethetőek. Érdekesség a következő képen Aloe vera barbadensis palánták magról keltetve saját kis fóliámban. Mindegyik egyed eltér a másiktól.

7 megjegyzés:

  1. De mégis hol tudunk eredetit igazit vásárolni?:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Olvasó! Komoly kertészetekben, pozsgás termesztőknél és gyűjtőknél lehet vásárolni mindegyik Aloe fajt. Legyen az chinensis, barbadensis, stb. A lényeg, hogy tényleg az legyen, amit ráírnak. Természetesen nálam vásárolható ilyen, olyan növény. :)

      Törlés
  2. Köszönöm a gyors választ. De most önnél sem kapható barbadensis miller......

    VálaszTörlés
  3. Jó estét kívánok! Ma vettem egy aleo vera-t, de félek, hogy átverés. Ha küldök képet, megmondja, ha eredeti barbaris? :) előre is köszönöm, további szép estét kívánok!

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. A Kapcsolat oldalon megadott e-mail címemre? Valami el le gépelve, mert egyikre sem érkezett meg a kép (levél).

      Törlés